Ezt olvasta már?

0

Ők lettek a Szekszárdi Törvényszék kitüntetettjei

Július 15-én, a Bíróságok Napján ünnepélyes keretek között adták át az Országos Bírósági Hivatal által alapított kitüntetéseket és a bírósági szervezet elismeréseit az azokra méltó bírák és igazságügyi alkalmazottak részére – tájékoztatta portálunkat dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője.


hirdetés

 

A Szekszárdi Törvényszék illetékességi területén négy bíró és igazságügyi alkalmazott munkáját illették az alábbi elismerésekkel:

 

Juhász Andor ezüst fokozatú díj kitüntetésben részesült: Dr. Farkas László Péter, a Szekszárdi Törvényszék tanácselnöke, korábbi elnökhelyettese.

 

Juhász Andor bronz fokozatú díj kitüntetésben részesült: Baksáné Duska Zsuzsanna, a Szekszárdi Törvényszék Büntető Irodájának vezetője.

 

Címzetes törvényszéki bírói címben részesült: Dr. Erdős Tibor, a Tamási Járásbíróság bírája.

 

Főtanácsosi címben részesült: Kispálné Máté Irén, a Szekszárdi Törvényszék Elnöki Irodájának ügyintézője.

 

A portálunkhoz eljuttatott hétfői közlemény a kitüntetettek rövid, szakmai önéletrajzát is tartalmazza, azokat alább, változtatás nélkül Önök is elolvashatják.

 

Dr. Farkas László Péter törvényszéki tanácselnök, korábbi törvényszéki elnökhelyettes szakmai életútja

 

A Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi karán szerzett jogi diplomát 1983. március 26. napján. A Szekszárdi Városi Bíróságon 1983. április 1. napjától kezdett fogalmazóként dolgozni, a jogi szakvizsgát jó eredménnyel tette le 1985. június 12. napján. Polgári ügyszakban 1985. szeptember 1. napjától, majd 1989. évtől büntető ügyszakban ítélkezik. Címzetes megyei bírósági bíró 2005. július 15-től kezdődően. Az ELTE Jogi Továbbképző Intézetben közlekedési szakjogász végzettséget 2006 évben szerzett. Részt vett 1995. évtől kezdődően három ciklusban a Szekszárdi Törvényszék Bírói Tanács munkájában. A Szekszárdi Városi Bíróság elnöke 2007. szeptember 15-től, majd a Szekszárdi Járásbíróság elnöke volt 2013. szeptember 15. napjától. Szolgálati bíró volt 2012. július 1. napjától kezdődően a Budapest területén működő Ítélőtábla mellett eljáró elsőfokú szolgálati bíróságon. A Szekszárdi Törvényszék elnökhelyettesi feladatait 2013. november 10. napjától 2019. november 9. napjáig látta el. Részt vesz a fogalmazók képzésében, vizsgáztatásában, mentorbírói feladatot lát el és bírói értékeléseket megalapozó vizsgálatokat végez. A Szekszárdi Törvényszéken 2019. november 10. napjától büntető ügyszakban első és másodfokú eljárásokban tanácselnökként ítélkezik.

 

Baksáné Duska Zsuzsanna törvényszéki büntető irodavezető szakmai életútja

 

Pécsen született 1963. február 15-én. Középiskolai tanulmányait Szekszárdon az Egészségügyi Szakközépiskolában végezte, majd titkárnő képző és szövegszerkesztő tanfolyamot végzett. Igazságügyi alkalmazotti jogviszonyt 1992. június 9. napján létesített a Tolna Megyei Bíróságon ügykezelőként civilisztika és büntető ügyszakban. 1996. január 1. napjától a polgári-büntető lajstromirodára került beosztásra. 2010.január 1. napjától a büntető lajstromiroda vezetője. Aktívan részt vett a BIIR lajstromprogram tesztelésében, fejlesztéséhez javaslatokkal hozzájárult. Kulcsfelhasználóként segített a büntető ügyszakban dolgozó jegyzőknek, lajstromirodai dolgozóknak az elektronikus ügyintézés elsajátításában, valamint részt vett az ITR program tesztelésében, oktatásában. Munkáját két alkalommal értékelték, mindkét alkalommal kiváló minősítést kapott.

 

Dr. Erdős Tibor tamási járásbírósági bíró szakmai életútja

 

A Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán 2002. évben szerezett jogi diplomát. 2002. év szeptember 1-én került kinevezésre bírósági fogalmazónak a Szekszárdi Városi Bírósághoz, majd a jogi szakvizsga letételét követően 2006. augusztus 1. napjától kapott bírósági titkári kinevezést. 2008. október 1-től a Tamási Járásbíróság polgári ügyszakos bírája, ahol főként kötelemi, kártérítési, végrehajtási és családjogi pereket tárgyal.

 

Kispálné Máté Irén törvényszéki elnöki irodai ügyintéző szakmai életútja

 

2006. óta áll igazságügyi szolgálati jogviszonyban a Szekszárdi Törvényszéken. Kezdetben büntető jegyzőkönyvvezetőként tevékenykedett, majd 2010. novemberétől a törvényszék elnöki irodájába került beosztásra. 2015. június 18. napján a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Igazságügyi Ügyintéző Szak Levelező Tagozatán igazságügyi szervező diplomát vehetett át, majd bírósági ügyintézői kinevezésben részesült. Tagja a Szekszárdi Törvényszéken működő Igazságügyi Ügyviteli Vizsgabizottságnak is.

 

Borítóképen: dr. Erdős Tibor bíró (balról), Kispálné Máté Irén ügyintéző, Baksáné Duska Zsuzsanna irodavezető, dr. Farkas László Péter tanácselnök és dr. Csullag Józsefné törvényszéki elnök

teol.hu0


Szavazás: Önnek mi a véleménye a koronavírussal kapcsolatos kormányzati döntésekről, intézkedésekről?

0

hírek innen, onnan

Ha ma csak egy bikinis képet nézel meg, Gelencsér Timié legyen az

A híres modell a szokásosnál is jobb formában van, ami kész csoda, hiszen eddig is topszinten volt, és az egyik legjobb nő Magyarországon.

Találtak egy 2550 éve írt feliratot, most próbálják megfejteni, mit üzen

Az utolsó babiloni uralkodó idejéből származó ékírásos feliratra bukkantak Szaúd-Arábiában.

2004 óta először kapott ki az amerikai férfi kosárcsapat az olimpián

A címvédő Franciaországtól szenvedett vereséget Tokióban.

Akik nem felülről akarják megmondani, a cigányoknak mit kellene tenni

Uzsora helyett szolidaritás, utasítások helyett partnerség és civil összefogás: az Autonómia Alapítvány ezernél is több programmal a...

Egy napot nyaralhattak:13 és 17 éves testvérpár fulladt a Balatonba

A portál információi szerint a család egy nappal a tragédia előtt érkezett a Balatonhoz. A 13 és 17 éves fiúk két külön matracon...

Érintés nélkül nyíló és olvasható, ősi lepecsételt levelek

A levéltitkok nem volt mindig akkora biztonságban, amekkora ma már kellő körültekintéssel  és odafigyeléssel elérhető. Háromszáz éve...

A banán mellé némi kokain is érkezett egy horvát szupermarketbe

Múlt héten hétfőn, a reggeli órákban mintegy 18 kilogramm kokainra bukkantak a banánok között egy pločei szupermarketben a helyi média...

Pestisben hunyt el egy 10 éves gyerek Coloradóban

2015 óta az első haláleset Coloradóban, amely a rovarok által terjesztett betegséghez köthető.

Szabadlábon van K. András, P. Henrietta brutális gyilkosa

A Mukiként elhíresült férfi életfogytiglani börtönbüntetést kapott volna, ám fiatal kora miatt ez nem volt lehetséges, és a kiszabható...

Hétfőtől szigorítanak Horvátországban

Indulás előtt érdemes tájékozódni.

Kroos lehet az „új Benzemája” a Real Madridnak

Carlo Ancelotti számára remek lehetőség nyílt meg azzal, hogy Toni Kroos bejelentette a német válogatottól való visszavonulását.

Sport

Péni István: Amit velem tettek, azt senki nem érdemli

A kétszeres Európa-bajnok sportlövő elégedett az ötödik hellyel, de előre nem írta volna alá.

„Nem a szégyengéppel megyek haza, nyugodtan alszom a következő hetven évben”

A 32 éves Verrasztó Dávid negyedik helyen végzett a tokiói olimpián 400 vegyesen a mezőny legidősebb tagjaként.

Legyőzte az olimpiai bajnokot Pupp Réka

Óriási bravúrral kezdett a magyar judós.

Hosszú Katinka elmondta, mi a legbosszantóbb számára a 400 vegyes után

Címvédőként érkezett Tokióba a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka, végül ötödik helyen végzett 400 vegyesen. A döntő után azt mondta, hogy most ennyi volt benne, és nem az eredmény számára a legbosszant

Szertefoszlottak a rekordbajnok reményei

Összeszedtük az átigazolási piac tegnapi legfontosabb híreit, történéseit.

Kitálalt a válogatott játékos

Tegnapi híreinkből, tartalmainkból szemezgettünk.

Szepesi György halála – Borzalmakat élt túl a legendás rádiós, aki már 3 éve nincs köztünk

Három éve, 2018. július 25-én ezen a napon hunyt el Szepesi György, a legendás rádióriporter, az Aranycsapat tizenkettedik játékosa.

Kínos vereség a görögöktől férfi vízilabdában

Csak a meccs első két negyedében játszott jól a magyar válogatott. Ez a vereség nagyon nem jött jól, de még semmi sincs veszve.

Verrasztó Dávid: Legalább nem a szégyengéppel megyek haza

A 32 éves magyar úszó a negyedik helyen végzett 400 méter vegyesúszásban.

Megvan a második magyar olimpiai érem is: Siklósi Gergely az aranyért vív párbajtőrben

Egészen elképesztő vívással Siklósi Gergely 15-10-re legyőzte az Andrea Santarellit, ezzel bejutott a férfi egyéni párbajtőr döntőjébe. Szilágyi Áron után a vívósport hozza a második magyar olimpiai érmet.

Az egész világot meglepte szenzációs úszásával – öt érdekesség a 400 gyors olimpiai bajnokáról

Ahmed Hafnaoui győzelmét senki sem várta – pedig ő megmondta, hogy az aranyért utazik Tokióba.

Lemondott az olimpiai szereplésről, hogy felhívja a figyelmet az országában zajló eseményekre

Win Htet Oo ott lehetne Tokióban, ám egy sajnálatos fordulat miatt úgy érezte, nem képviselheti Mianmart.

0

Bulvár

Orbán Viktor hátradőlhet? Ez az adat azt mutatja

A magyar gazdaság idén biztosan növekedni fog, ami a hazai lakosság és a kormány számára is jó hír lehet. Ráadásul van egy adat, amely azt mutatja, hogy a gazdasági növekedés igen látványos lesz, ez pedig több sz

Marsi Anikó ezért utálta Erdélyi Mónikát: a szemébe mondta, hogy féltékeny volt rá

Marsi Anikó a Mónika Show idején féltékenykedett Erdélyi Mónikára.

Az oltásellenesek számára nagyon rossz hírünk van augusztus hatodikától

Kifejezetten az olaszokat és az Olaszország-rajongókat érinti a dolog.

„A családok teljesen eltűntek a Balatonról” – megdöbbentő dolgokat mesélnek a vendéglátósok – Videó.

A hamburger, a lángos és a heck az örök sláger, de az alapanyagárak brutálisan megemelkedtek. Így vélekednek az idei szezonról a magyar tengernél dolgozó vendéglátósok.

Péni István: Amit velem tettek, azt senki nem érdemli

A kétszeres Európa-bajnok sportlövő elégedett az ötödik hellyel, de előre nem írta volna alá.

Megerőszakolják, bántalmazzák a papoknak felajánlott szűz lányokat Afrikában: a trokosi kegyetlen, embertelen ...

Bár már illegálisnak számít, a trokosi hagyománya még mindig él Afrika egyes területein. A rabszolgának adott lányokra szörnyű sors vár.

Kizártak egy magyar úszót az olimpián - itt az indoklás

Telegdy Ádám és Bohus Richárd sem jutott tovább vasárnap 100 méter háton a tokiói olimpia úszóversenyén.

Leesik az állad, ha meglátod az 52 éves Jennifer Lopez bikinis fotóit

Ha valaki igazán tudja, hogyan állítsa meg, sőt fordítsa vissza az időt, akkor az Jennifer Lopez. A szépséges latin díva 2021. július 24-én töltötte be az 52. életévét, és nem túlzunk, amikor azt mondjuk, hogy 32

Hogyan válaszd ki a jó dinnyét? A trükk, amit ismerned kell

A jégbe hűtött dinnye az egyik legszuperebb, leghűsítőbb nyári csemege, de sosem tudni, mi rejlik a vastag héj alatt. Vagy mégis? Mutatunk néhány trükköt, amivel kiválaszthatod a legfinomabb dinnyét a kínálatból,

Megszavazták pénteken azt a törvény-tervezetet, amely újabb korlátozásokat vezetne be Franciaországban

A francia képviselők megszavazták péntekre virradó éjjel azt a törvénytervezetet, amely kiszélesíti a Covid-igazolás használatát a mindennapi életében, hatósági karantént ír elő a fertőzötteknek, és kötelez

8 mesébe illő vasútállomás Magyar-országon: már ezért megéri vonatra szállni

Gyönyörű vasútállomások találhatók szerte az országban.

Azt hitte, hogy ő az olimpiai bajnok, csak egy perccel később derült ki, hogy második lett a holland bringás

Mivel a versenyen tilos a rádiózás, így azt gondolta, hogy ő ért elsőnek a célba. Az eredmény óriási meglepetés volt.

blogmorzsák

Jack Black - Viktória királynő hivatalos patkányfogója

A viktoriánus Londont elárasztó patkányokkal szemben eredményes patkányfogó, aki kitenyésztette a fehér patkányt is.

Űrtechnológia - Robbanó csavar

Az alkatrész amit úgy terveztek, hogy megtartsa a komplett űrsiklót az indító padon, de eltörjön amikor kell.

Eladta házát Calvin Klein

A divattervező 85 millió dollárt kapott hamptoni házáért, aminek már a története is elképesztő.

Kivonul Magyarországról az egyik legkedveltebb kávézólánc

2021. július 23-án az összes kávézó bezárta kapuját.

Újabb képek a még repülő F-117-es bombázókról

Pár év már, hogy folyamatosan kerülnek fel a világhálóra a kivonásra ítélt Lockheed F-117 Nighthawk-ról képek a netre.

Megöli a szerelem esélyét az online társkeresés?

Sok előnye van az online világnak, de az igazi szerelem a való életben történik, nem pedig virtuálisan.

Az F-35-ök üzemeltetésére majdnem kész Japán egyik hordozója

Az egy éven és három hónapon át tartó nagyjavítás és átépítés után június 25-én befutott honi kikötőjébe a japán IZUMO.

Tévhitek a magyarság korai történetéből

Számos olyan eseményt tartunk számon népünk történetében, amelyek tévesen rögzültek a köztudatban.

Lenge17 éves lányok a KESMA portáljain

„Fiatalkorú lányok lengén régen is voltak, akkor sem volt szép dolog.“

A gazdák tollasod­nak, a falvak vegetálnak

A százezernyi magyar gazda praktikusan viszonyul az orbáni verbális politikai játékhoz.

A világ amelyik nem létezik, de mégis

Lewis Carroll Alice történetei több, mint 150 éve foglalkoz­tatják az olva­só­kat, filmeseket, dizájnereket és képzőművésze­ket egyaránt.

F1: Aki kilátogat a Magyar Nagydíjra, erre figyeljen oda

Ha valaki erről megfeledkezik, nem léphet be a pálya területére.

0