Ezt olvasta már?

Két és fél milliárd forintot fordít a gáz- és áramhálózatra az E.ON Tolnában

Két és fél milliárd forintot fordít 2018-ban az E.ON-csoport áram- és gázhálózati beruházásokra, üzemeltetésre Tolna megyében - mondta a cég dél-dunántúli ár...


Ötvenmilliárd forint jut Szekszárdnak fejlesztésre

Magyarország legnagyobb vidékfejlesztési programja kezdődik meg a közeljövőben, amely révén Szekszárd közel 50 milliárd forintot költhet fejlesztésekre. Ennek részleteit ismertette Horváth István államtitkár, a megye országgyűlési képviselője.


hirdetés

A Szekszárdi Harmadik Kor Egyeteme tavaszi szemeszterének negyedik előadásán beszélt Horváth István, a 2015-ben meghirdetett Modern városok Magyarországon programról az egyetemi karon. A cél, hogy a megyei jogú városok olyan központokká váljanak, melyek a helyi gazdaság fejlődésének motorjai lehetnek új beruházásokkal, új munkahelyek teremtésével. Ez összesen huszonhárom megyei jogú várost érint, köztük Szekszárdot.

A megvalósítás érdekében külön minisztériumot hoztak létre. Horváth István, aki ennek a programnak az egyik – a megyei jogú városok fejlesztésének koordinálásáért felelős – államtitkára, elmondta, a huszonhárom városban kétszázhatvanöt új beruházás indul hamarosan, melyhez 3550 milliárd forint fejlesztési csomagot biztosít a kormány. A beruházásoknak pedig 2022-ig kell megvalósulniuk. Minden projekt előkészítése elkezdődött.

Szekszárdra közel ötvenmilliárd forint jut, és kilenc csomagot készítettek elő a város vezetői, melyet szeretnének támogatással megvalósítani. Ezek közül az első a Paks és Szekszárd közötti távhővezeték kiépítése. A beruházásra 10 milliárd forintot biztosít a kormány, amennyiben megvalósul, harminc százalékkal csökkenhet a távhődíj, mely közel hatezer lakást, középületet érint.

Ipari park, szakképzés, új könyvtár

A másik csomag az ipari park kiépítését foglalja magába. A 100 hektáros terület egyik fele már meg van a Keselyűsi úton, a Tolnatej területe mellett, mondta az államtitkár. A hatmilliárdos beruházás a teljes infrastruktúrát tartalmazza. A harmadik projekt Szekszárd közmű fejlesztése, melyből meg is valósult a Bor utca szilárd burkolatának elkészítése, de hátra van még több utca és a Parászta patak mederépítése is. A negyedik csomagba a szakképzés fejlesztése került, komplex ösztöndíj programmal, erre kétmilliárd forintot biztosít a kormány. Az interaktív könyvtár és a városi levéltár új épületbe való elhelyezése egy újabb csomag, ennek megvalósítására 4,1 milliárdot kap a város. A volt laktanya területén lesz majd a könyvtár, amelyben korszerű kutatások elvégzésére is nyílik lehetőség.

Új szálláshelyek, uszoda, sportcsarnok

A szálláshelybővítés szintén egy önálló projekt. A tervek szerint két szálláshelyet alakítanának ki, az egyetem E épületéből, illetve a fürdő mellé kerülne a másik hotel. A kettő együtt 4,8 milliárd forintos beruházás. A turisztikai fejlesztés 2021-ben valósul meg, ennek teljes költsége 6,5 milliárd forint. A tervek szerint a Gemenci erdő területén lesz ökocentrum, kalandpark, kikötőfejlesztés, kisvasút és kerékpárút. Az új fedett, városi uszodára már régóta nagy igény van, a beruházás várható befejezése 2019 augusztusának vége. Erre a projektre 3,6 milliárd forintot biztosít a kormány. Az új uszoda a strand és élményfürdő melletti területen épül meg. Sportberuházásokra további 7 milliárd forintot biztosít a kormány. Ebből épülhet fel az UFC jelenlegi stadionjának a helyén az új sportcsarnok több pályával, konditeremmel, modern öltözőkkel.

 

Forrás: teol.hu0

hírek innen, onnan

Mégsem potyognak drágakövek az égből Hawaiin

Sajnos kiderült, hogy egészen másról van szó.

Kitépte fiát a lángoló versenyautóból

A porolót mit sem ért a lángok ellen, közbe kellett avatkozni. Szerencse, hogy az apa közel volt és a lángok közé vetette magát.

Találtak egy hormont, ami segíthet a cukorbetegeken

Az Ausztráliában honos kacsacsőrű emlős egy hormonja segítheti a 2-es típusú cukorbetegség kezelését - állítja egy német professzor,...

Durva mondat Merkelről: ?Nem bírok már együtt dolgozni azzal a nővel?

Milyen lehet az a kormány, ahol a legkisebb koalíciós partner minisztere így beszélhet a kormányfőről? És nemcsak hogy így beszélhet,...

Zseniális, ezért a divatért őrülnek meg nyáron a barna hajú nők

A barna hajszín klasszikus, nőies, természetes világának számtalan színárnyalata létezik. Változtass egy kicsit rajta, dobd fel, legyél...

Megállapodtak - erre változtatták meg Macedónia nevét

A macedón parlament szerdai ülésén ratifikálta az ország nevének megváltoztatásáról szóló, Görögországgal kötött egyezményt. A...

Ronaldo megdöntötte Puskás Ferenc Európa-rekordját

Cristiano Ronaldo betalált a marokkóiak elleni csoportmérkőzésen az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon, ezzel megdöntötte Puskás...

GDPR - gyakori kérdések: mi az az Adatvédelmi Hatóság?

Május 25-től hatályos az Európai Unió új adatvédelmi rendelete, köznapi nevén a GDPR. Sorozatunkban a fogyasztók számára és a...

0

Sport

Mészöly Kálmán drámai vallomása: Nem úgy képzeltem el, hogy nyolcvanhoz közel ilyen állapotban leszek

Budapest Az egész életem végigfutott előttem egy pillanat alatt. Óriási megtiszteltetés, ez az egyik legnagyobb elismerés, amit valaha kaptam. Csak nagyon keveseknek adatik meg mondta meghatódva Mészöly Kálmán (76) a Blikknek, miután Tarlós István (70) főpolgármester Budapest díszpolgára címet adományozott neki.

Marco Rossi veszi át a magyar válogatott irányítását

Az új kapitány feladata egy versenyképes csapat kialakítása lesz.

Tényleg elég volt, Georges Leekens!

Nyolc hónap után megy Leekens. A korábban sikeres belga edző egyetlen meccset se nyert.

Nem fogja elhinni, kivel edzett Kapás Boglárka - fotók

Kapás Boglárka a kajak-kenu pályán edzett Olasz Annával!

Nehéz ellenfelet kapott a Fradi az Európa Ligában

A Honvéd macedón, az Újpest azeri ellenfelet kapott az EL második selejtezőkörében.

Marco Rossi a magyar válogatott új szövetségi kapitánya

A szövetség szerint a 2020-as Eb-döntőbe jutás a magyar férfi válogatott legfontosabb célkitűzése.

Buffon a PSG-ben folytatja

Gigi Buffon 40 évesen sem lép vissza, a francia bajnok, BL-győzelemre ácsingózó PSG-hez írt alá.

Marco Rossi: Ez életem legjobb napja

A magyar válogatott új kapitánya büszke a kinevezésre, ígéri, hogy magyarul is megtanul.

Belőled szívesen, magából vonakodva csinál hülyét az MLSZ

Nyolc év után az MLSZ végre elkezdett jó döntéseket is hozni, de lesz-e valaki, aki a rosszakért felelősséget mer vállalni?

Távozik az Arsenal emblematikus alakja, német válogatott kapus érkezik

Jack Wilshere tizenegy év után távozik a londoni csapattól.

0

Bulvár

Ilyen a prostituáltak élete a valóságban: egy férfi 5 éven keresztül fotózta őket

A fotós Nevadába utazott, hogy belessen néhány legális bordélyház életébe. Volt egy elképzelése arról, hogy mit lát majd ott, de ez egyáltalán nem igazolódott be.

Mellbevágó képek: így lesz újra formás a megereszkedett cici

Alexandra 24 évesen, szülés és szoptatás után vállalkozott arra, hogy megereszkedett melleit Dr. Krasznai Zsolt plasztikai sebésszel korrigált...

A testsúly, a vérnyomás és a koleszterinszint is csökkenthető így

A mozgás, különösen a szakszerű, szakember által vezetett, speciális céllal felépített edzés bizonyítottan csökkenti a testsúlyt, a vérnyomást és a koleszterinszintet.

Magyar orvos miatt tört ki a botrány egy angliai kórházban: durva dolgot rejtegetett

Az orvos százak életét kockáztatta azzal, hogy hallgatott titkáról.

Megszűnik a cafeteria, ez marad helyette

Jövőre a SZÉP-kártya marad az egyetlen kedvező adózású cafeteria-elem a kedden beadott adócsomag szerint.

Brutális lehűlés jön - itt a menetrend

Az Időkép friss adatai szerint csúnyán elromlik az idő a hét végére.

Óriási pénisszel áldotta meg az élet a férfit - De sosem vette hasznát

Szerintem ki lehet jelenteni, hogy nem a méret a lényeg, ha egy férfi szerszámáról van szó, hiszen ennél sokkal fontosabb a technika, az ápoltság és a szépség, arról nem beszélve, hogy a legtöbb nő nem az átlagon felüli méretekkel rendelkező férfiakra vannak felkészülve "odalent".

Régi kedvenc szandálunk visszatér, és meghódítja a divatvilágot

Farmernadrágot mindenki hord, és a farmerkabátot is jól ismerjük. De idén nyáron olyan trend hódít, amire talán te sem számítottál!

blogmorzsák

Veszélyes dolog a kézfogás

Naponta több alkalommal fogunk kezet, aminél veszélyesebb dolgot kevesebbet művelhetnénk magunkkal. Vannak alternatívák?

Ez van, ha a vőlegény nem lelkesedik az esküvőért

A csalódott örömapa pedig Boros Lajos.

2018-as világ legjobb éttermei!

Személyes tapasztalatok alapján elemzéssel.

A világ leglustább macskája már középkorú!

Mindnyjájunk kedvence, Garfield betöltötte a negyvenet. Íme néhány érdekesség róla!

Török operacsillag a Margitszigeten

Az ifjú szoprán ősei odavalósiak, ahol a Keresztelő Szent Jánost lefejeztető Salome élt későbbi férjével.

Orbán a kórházban nyomja a standupot

„Micsoda mókamester vagy te, Viktor!“

Handót bevitték, kiképezték

És most jó elvtársnőként kilövi a célpontot.

Ezeket a luxusingatlanokat kapod keg egy londoni lakás áráért

London szívében egy luxus lakás nem olcsó.

A titokzatos iPhone SE 2, amiről már mindent tudunk

Mert mindenki tudta, hogy érkezik, de senki sem vette észre azt, ami a szemét.

A Halál nyaralás közben is élvezi az életet

Ha te is vízparton nyaralsz, légy körültekintő!

0